DIY zwarte kerstkrans

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze geweldige kerstkrans is weer lekker anders dan anders en helemaal in de stijl van Huisvansaar. Ik vind het een fantastisch kunstwerk aan de muur wat veel diepte heeft en je blijft er naar kijken. Het is even wat werk en het kost wat, maaaaar laat dat je er niet van weerhouden dat je dit stuk elk jaar opnieuw kan gebruiken rondom de feestdagen. Een echte musthave al zeg ik het zelf.

Benodigdheden

  • Strokrans van 50cm (bij het tuincentrum gekocht)
  • Zwart tape (ik gebruikte breed isolatie tape)
  • Zwart lint
  • +-180-200 zwarte ballen; glans, mat en glitters in de maten 4,6 en 8 cm (heb ze besteld bij kerstland)
  • Lijmstaafjes en lijmpistool (action)

Hoe ga je te werk

Wikkel de krans eerst helemaal in de zwarte tape, zodat er geen stro meer zichtbaar is. Bind er dan een lint naar keuze aan vast.

Laat het lijmpistool goed opwarmen voor je aan de slag gaat met de ballen.

Ik heb de ballen verdeeld in bakjes, op soort en grootte. Zo is het makkelijker pakken. Haal de kroontjes van de ballen en bevestig de grootste ballen aan de buitenkant om en om op de manier zoals jij het mooi vind.

Als je buitenom rond bent doe je hetzelfde aan de binnenkant van de krans.

Daarna leg je een slag kleinere ballen tussen de grote ballen in en vul je hiermee de 'gaten' op. Doe dit ook weer langs de buitenkant en langs de binnenkant.

Nu leg je in het midden van de krans de rest van de grote ballen met redelijk wat afstand tussen elkaar, zodat je het met de kleine ballen kunt opvullen. 

Vul als laatste alle open plekken met de kleinste ballen. 

Tadaa nu is je krans klaar om op te hangen! 

Ik ben er ongeveer 2,5uur mee bezig geweest. Hier en daar een foutje gemaakt waardoor ik een aantal ballen weer weg heb gehaald en opnieuw bevestigd. De moeite is het zeker, want het staat fantastisch op de donkere muur boven de bank.

Zou jij je er aan wagen? Laat het me weten in een reactie.

 

Liefs,

Saar

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.