Najaar styling voor je interieur

Wanneer de seizoenen veranderen is het leuk om het binnen met je decoratie ook aan te passen met wat andere (warmere) tinten en producten. Kussens, plaids, schapenvachtjes, gedroogde takken, bessentakken, kaarsjes noem maar op :)

Lichtgrijze bank en donkere muur
Bronzen ronde salontafels in zithoek

Kaarsen

Met kaarsen creëer je direct sfeer en warmte. Het licht is veel zachter en warmer en het geeft echt een andere vibe aan je woonkamer. Omdat het branden van echte kaarsen niet goed blijkt te zijn voor je gezondheid ben ik alle kaarsen aan het vervangen voor goede led varianten. Zo heb ik een paar mooie witte kaarsen gevonden met afstandsbediening bij het plaatselijke tuincentrum (Coppelmans). Ze hebben zeker 6 verschillende kleuren hangen. De flikkering van het kaarsje vind ik ook zeer echt overkomen. De kaarsen zelf voelen ook aan als kaarsvet wat het nog echter maakt.

Led kaarsen in kandelaar
Led kaarsen in kandelaar

Plaids, schapenvachten en kussens

Niets is toch fijner dan savonds onder een dekentje kruipen met een warme kop thee en wat chocola ;) Nou moet ik zeggen dat wij altijd wel dekentjes en kussens op de bank hebben. Maar eigenlijk omdat ik dat het hele jaar rond wel fijn vind.

Je kunt in het najaar je kussens veranderen van kleur met een bijpassend plaid bijvoorbeeld. Ik heb er zelf niet voor gekozen omdat ik het veel te druk vond met allerlei kleuren op de bank. Wel heb ik een schapenvacht toegevoegd voor extra warmte aan de voetjes wanneer je op het lange gedeelte van de bank ligt.

Decoratie

Om wel in de herfst sfeer te komen heb ik rode bessen takken gekocht. Deze zijn super nep en van Silk-Ka. Een fantastisch merk met hele geloofwaardige nepbloemen en takken (non spon). Je vind Silk-Ka niet online maar in plaatselijke bloemisten en tuincentra.

De Japanse poster had ik al een tijd liggen en speciaal bewaard voor de herfst. Want hoe mooi komt dit samen met de bessen achter de bank. In het kleine vaasje staan nog een paar gedroogde bessen takjes.

Zorg ervoor dat je kleuren terug laat komen in je interieur zodat het een eenheid blijft. Kies daarom voor 1 accentkleur en houd de rest neutraal zodat het er ook echt uitspringt. Als je meerdere combinaties gaat maken wordt het vaak druk en rommelig. 

In de eethoek heb ik een paar zwarte bessen takken toegevoegd aan de vaas. Je ziet dat dit de kleuren zijn die in mijn interieur terugkomen en dat het daardoor een rustig geheel blijft. Let hierop bij het stylen en maak desnoods een foto om eens te bekijken wat je hebt gemaakt en of er wat veranderd mag worden. Een foto maken is eigenlijk een soort spiegel, je ziet meer dan met het blote oog.

Houten sidetable achter de bank
Ronde houten eettafel

Aan de slag!

Hoe maak jij je huis klaar voor het najaar? Ik ben benieuwd :)

Laat een reactie achter als je een vraag hebt of het inspirerend vond om dit te lezen.

Liefs,

Saar

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.