Kerst tafelstyling inspiratie

Stylen, decoreren en schuiven met meubels doe ik het allerliefst. Maar een mooie tafel dekken kan ik wel echt heel blij van worden! Zoals deze kerst tafelstyling die ik met jullie ga delen. Ik vertel je alle tips & trics hoe jij ook thuis een prachtige tafel kan dekken voor kerst, oud&nieuw of gewoon een gezellig etentje met familie of vrienden.

Waar moet je aan denken bij een mooi gedekte tafel

Zorg voor een mooi compleet servies zonder beschadigingen, wat past bij de kleuren van jouw inrichting. Daarbij hoort natuurlijk ook een complete bestek en glazen set. Deze basis maakt de tafel al meteen heel erg gezellig. Want een ontbrekende vork of een ander glas, geeft onrust in het geheel wat je probeert te maken.

Gebruik stoffen servetten in plaats van papier. Je kunt hier namelijk alle kanten mee op. Vouw ze in een mooie vorm of gebruik een bijzondere servetring om de servet mooi mee stylen. Ik heb zwarte servetten bij het zwart/grijze servies gekocht en daarbij grove rond houten ringen. Deze breken het geheel mooi en geven weer wat warmte aan de koele tinten van het servies. 

Afhankelijk van je tafel kun je kiezen voor een mooi kleed of een tafel loper. Bij onze kersttafel heb ik gebruik gemaakt van 2 tafellopers die ik in het midden van de tafel heb gelegd. Bij een ovale tafel vind ik een kleed wat minder mooi hangen dan wanneer je een ronde of rechte tafel hebt. 

Styling van de tafel

Met de styling maak je de mooi gedekte tafel pas echt gezellig. Denk hierbij aan kaarsen, vaasjes, lampjes, ornamenten, bloemen, takken enzovoorts. 

Ook hier hangt het weer af van hoeveel personen je aan tafel verwacht en hoe groot je tafel is. Aan de hand daarvan ga je de styling opbouwen.

Ik ben begonnen met 2 tafellopers in het midden te draperen waar ik een kerstlampslinger op batterijen omheen heb gewikkeld. Daarbovenop heb ik 3 vaasjes met eucalyptus en katjes verspreid neergezet op de tafel. Verschillende waxinelicht houders en kerstboom kaarsjes maken de styling in het midden van de kersttafel af. 

Bij de servetring heb ik nog een extra styling element toegevoegd. Een gedroogd sinaasappelschijfje met een takje eucalyptus en een kaneelpijpje. Deze heb ik met grof touw aan elkaar vast gemaakt. Zo komt de eucalyptus terug in verschillende delen van de tafel en geeft de kleur van het touw, sinaasappel en kaneel wat extra warmte aan de tafel. 

Natuurlijk zijn er veel opties en is ook niet alles noodzakelijk, maar het werkt zeker mee in het complete eind plaatje.

Wat heb je nodig voor een mooie kersttafel

  • Complete servies-, bestek- en glazenset
  • Servetten van stof met bijpassende servetring
  • Tafelkleed of tafelloper(s)
  • Kerstlichtjes op batterijen
  • Waxinelichtjes
  • Vaasjes met groen
  • Kerst attributen zoals kerstboompjes, rendieren of engeltjes
  • Optioneel: zelfgemaakte extraatjes voor aan je servetring of zelfgemaakte naamkaartjes voor bij het bord

Kortom

Ga je voor een minimalistische tafel of pak je juist een beetje uit? Ik vind het met kerst altijd wel heerlijk om wat extra uit de kast te trekken en lekker aan de slag te gaan met alle prullaria :)

Als je begint met een goede basis kun je zelf je eigen draai geven aan die perfecte kerst styling.

Hele fijne feestdagen! 

 

Liefs,

Saar

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.