Alle keuken details

Regelmatig krijg ik vragen over bepaalde kleuren, afmetingen of merken van onze keuken. In dit blog neem ik je mee in alle details die je wil weten over onze black beauty. Benieuwd? Lees dan verder hieronder. Mocht je nog vragen hebben mag je altijd een berichtje achterlaten. 

Aswa keukens

Op advies van verschillende mensen zijn we naar Aswa Keukens in Helmond gegaan. Hier hebben we de keuken architect naar aanleiding van de tekeningen van onze toen nieuwe uitbouw een keuken laten ontwerpen. Ik had wel een paar wensen, maar zelf geen goed idee hoe we de ruimte goed konden inrichten. De eerste tekening was compleet anders dan de tweede. Uiteindelijk zijn we met de tweede aan de slag gegaan. En dat is de huidige keuken geworden, waar ik nu bijna 2 jaar later nog steeds zo onwijs blij mee ben! 

Afmetingen keuken

De keuken bestaat uit drie losse delen, wat het heel speels maakt vind ik. De totale breedte van de uitbouw is 5,5 meter. De lengte is 4 meter, maar de keuken zit ook deels in het oude gedeelte van het huis. 

Het spoel eiland is 3.10 meter lang en 1 meter breed. Aan de binnenzijde zitten kastjes van 60cm diep, waarin een la met een afval combinatie emmer, vaatwasser, kast en een vriezer zit verwerkt. Hier zit ook de wasbak met een Quooker kraan. Aan de buitenkant zitten ondiepe kastjes van 30cm diep welke we gebruiken voor servies. 

Het kook eiland aan de muurkant is 3.10 meter lang en 65cm diep. Hierin ligt een kookplaat van Siemens met 5 kookzones. Er zitten totaal 6 lades in het eiland welke we gebruiken voor pannen, voorraad en bestek. Boven het eiland hebben we over dezelfde lengte een koof laten maken waar de afzuigunit in zit en 2 spotjes. We hebben speciaal voor een afzuigunit gekozen omdat ik houd van Aziatisch koken met olie op hoog vuur. Ik was er niet zeker van dat een afzuiging in een kookplaat dit weg kon zuigen. Vandaar deze bewuste keuze. Tussen het eiland en de koof zit 115cm.

Het hoge kast gedeelte is 1.80 meter breed en over de volledige hoogte van het huis. Hierin zitten een stoomoven en combi oven/magnetron van Siemens. De koelkast zit in de rechter kast en aan de linker kant zit een poetskast. Wij hebben geen gangkast of kelder dus alles moest in de keuken verwerkt worden. 

De ruimte tussen de lage eilanden is 1 meter. De ruimte tussen het muureiland en hoge kast is 56cm. Aan de linkerkant van het kookeiland hebben we nog zo'n 80 cm ruimte tot het raam. 

Zellige blanc poisson echelles

De witte wandtegels had ik jaren geleden al eens gepind op Pinterest. Wat een prachtige handgemaakte Marokkaanse tegels zijn dit. Ze zijn te koop bij Design Tegels en worden eens in de zoveel maanden uit Marokko gehaald. Wij hebben er 4 maanden op gewacht, maar wat een aanwinst! Ze zijn 10x10cm en wij hebben ze over de hele breedte van het kookeiland laten zetten tot 52cm hoogte. Bewust net onder de helft van de ruimte die er tussen het eiland en de afzuigkoof zit. 

Aanrechtblad

Het blad is gemaakt van zwart Dekton, een materiaal soort mix uit kwarts, porselein en glas. Het is een van de duurste materiaal soorten maar ook een van de beste. De prijs varieert van 300-400 euro per meter Het is perfect geschikt tegen warmte en krasbestendig. 

Ons blad is mat heeft een beetje reliëf erin zitten wat ik persoonlijk mooier vind dan een glad oppervlakte. 

Accessoires

Accessoires of aankleding maakt een keuken natuurlijk ook een gezellige plek om in te werken en te eten. Het ecosysteem op het aanrecht is van Stekkie. De planken komen van Lasertje en Bali lifestyle. Het zout&peper stel is van Peugeot en het lepel schaaltje komt van Pablo's Pottery. De afbeelding aan de muur is van PosterJunkie en heet Flower Woman.

 

Wil je nog meer weten? laat dan gerust een reactie achter en ik beantwoord het graag.

 

Liefs,

Saar

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.