Aromatherapie met Refuals

Olie brander van vroeger

Ken je die nog? Tijdens de pubertijd vond ik het al heerlijk om zo'n natuur stenen oliebrander, met een waxinelichtje eronder, aan te hebben staan met een heerlijke geur. De aroma diffusers zijn eigenlijk de upgrade van de oliebranders. En ik moet zeggen dat deze wel een hoop voordelen hebben ten opzichte van vroeger! 

Voordelen

Om te beginnen zijn de nieuwe aroma diffusers een stuk veiliger vanwege het feit dat er geen kaarsje meer aangestoken hoeft te worden, het werkt gewoon met een usb kabeltje. Ook kan er veel meer water in het reservoir waardoor je veel langer kan genieten van de lekkere geur. In het reservoir van Refuals kan 90ml. Door de hoogfrequente trillingen per minuut wordt het water in de aroma diffuser omgezet in een koude en fijne verneveling. De moleculen van de etherische olie blijven op deze manier van hoge kwaliteit en vermengen zich met de nevel subtiel in de ruimte. Daarbij werkt de nevel ook als een luchtbevochtiger wat planten heel erg fijn vinden. Maar ook wanneer de verwarming veel aanstaat en er droge lucht is in huis wordt door de nevel de luchtvochtigheid weer vergroot. 

Minimalistisch Design

De aroma diffusers van Refuals zijn verkrijgbaar in een witte en zwarte variant. Ik heb logischer wijs voor zwart gekozen omdat dat wel de hoofdkleur is in ons interieur. De diffuser is handgemaakt van hoogwaardig keramiek en heeft met zijn mat zwarte kleur een unieke uitstraling. Het kan dus zeker door voor een mooie accessoire in je woon of slaapkamer. 

Aromatherapie

Etherische olie, ook wel essentiële olie genoemd, wordt gewonnen uit allerlei kleine delen van planten: van de bloemen en bladeren tot de wortels, de zaden en zelfs het hout of hars. Het is maatschappelijk bewezen dat aromatherapie een positieve invloed heeft op je gezondheid en gemoedstoestand. De verschillende bestanddelen van de etherische olie die vrijkomen tijdens deze aromatherapie hebben allemaal hun bijzondere eigenschappen en speciale werking op ons lichaam en geest.

Mijn voorkeuren zijn toch wel lavendel, eucalyptus en rozemarijn. Maar ook vind ik dennen en bergamot heel lekker. Alle oliën hebben een eigen (helende) werking wat ik prachtig vind. Lavendel staat bijna elke avond aan op onze slaapkamer voor we naar bed gaan. We vallen in slaap met het gepruttel van de diffuser en de lekkere ontspannende geur. 

Oliën en werking

Het is en blijft bijzonder, vind ik, dat er speciale geuren voor elk moment van de dag of elke gemoedstoestand zijn. En daarbij nog dat sommige oliën ook helende werking hebben. Hieronder zie je de verschillende werkingen van Lavendel en Rozemarijn.

Voordelen van Lavendel:

  • De etherische olie Lavendel werkt kalmerend en ontspannend.
  • Lavendel werkt als een natuurlijke rustgever op de psyche.
  • De geur van Lavendel bevordert een natuurlijke en gezonde nachtrust.
  • Lavendel heeft van nature een anti-bacteriële werking.
  • Lavendel is een natuurlijk wapen tegen muggen.

Voordelen van Rozemarijn:

  • De etherische olie Rozemarijn zuivert je lichaam en geest en stimuleert een positieve gemoedstoestand.
  • Rozemarijn verhoogt de afweerkrachten van het lichaam. Bij uitputting geeft rozemarijn weer nieuwe kracht.
  • Mensen met zwakke luchtwegen hebben baat bij regelmatige verdamping van rozemarijn.
  • De geur van Rozemarijn verbetert het concentratievermogen. Wordt veel gebruikt tijdens werk, op kantoor of bij het studeren.

Samenvattend

Als je tot hier bent gekomen met lezen is het je vast opgevallen dat er eigenlijk alleen maar voordelen zitten aan een aroma diffuser. Buiten dat het een lekkere geur verspreid en de lucht bevochtigd werkt het goed op verschillende gemoedstoestanden en je gezondheid.

Ik wil in ieder geval nooit meer zonder! En deze black beauty is zeker een blijvertje. 

 

Als je vragen hebt stuur me dan zeker een berichtje.

 

Liefs,

Sarah

Reactie plaatsen

Reacties

Tonnie vd Burgh
3 jaar geleden

Hi Saar, zou je mij ook kunnen vertellen hoe het met het opladen zit? Heb al op de site van refuals gekeken maar daar kan ik het ook niet vinden. Alvast bedankt voor je reactie. Groetjes Tonnie