DIY Sidetable

Inspiratie

Al lang voor onze verbouwing speurde ik Pinterest af naar inspiratie plaatjes. Want je hoeft immers het wiel niet zelf uit te vinden toch ;)Dat vind ik het mooie aan Instagram en Pinterest, elkaar inspireren. Zo kun je er iets moois uitpikken en je eigen draai eraan geven. 

Uiteindelijk leek het me fantastisch om achter onze bank een sidetable neer te zetten waar mooie accessoires op uitgestald kunnen worden. Bij het zoeken naar de juiste hoogte en breedte van het sidetable wat ik in gedachten had bleek mijn zoektocht te eindigen in het niets. Alles was te breed, te hoog of te laag...

Er zat maar 1 ding op, een sidetable zelf gaan maken. 

DIY op maat

Nadat we de bank hadden uitgezocht en we daar de exacte maten van wisten ben ik opzoek gegaan naar een timmerman die voor ons een plank exact op maat kon maken. Hij heeft een plank van Amerikaans Walnoten gemaakt van 2,5 meter bij 25cm diep en 5cm dik. 

Zelf ben ik opzoek gegaan naar poten voor onder de plank. Het was vooral belangrijk dat de plank zeer stevig zou staan. Bij meubelpootjes vond ik de hairpin tafelpoten in allerlei verschillende maten. Ik ben gegaan voor een hoogte van 71cm, de plank met zijn 5cm erbovenop en de pootjes heb ik nog op vloerbeschermers gezet van 1 cm. De bank is 83 cm hoog dus de plank valt net er achter weg wat ik persoonlijk wel heel mooi vind. 

Olie

Omdat ik toch niet helemaal tevreden was met de kleur van het hout, ik vond het wat te rood, ben ik opzoek gegaan naar een olie. Uiteindelijk heb ik deze gevonden bij Osmo. Ik heb de decor was in de kleur Eiken Antiek er over heen gesmeerd met een spons. Nu is de plank helemaal naar mijn zin en past het mooi bij de rest van de inrichting. 

Wat vind jij van zo'n DIY sidetable? Zou jij hier ook mee aan de slag gaan?

Laat het me weten in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

 

Liefs,
Sarah

Reactie plaatsen

Reacties

Rita Veenstra
7 maanden geleden

Hai Sarah, graag zou ik willen weten waar je zo’n hangende poster kan kopen die je achter je bank hebt hangen? Ik zoek me suf op internet😏
Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,
Rita