Nieuwe eethoek met Kick stoelen

De eethoek was nog niet helemaal naar mijn zin, op naar een make-over! De witte muur werd donker grijs, er kwam een nieuw kunstwerk aan de muur en nu heb ik ook 5 nieuwe prachtige stoelen van Kick erbij staan. Wat een verbetering is dit zeg. Zie hieronder de after & before. 

Sfeer

Het begon eigenlijk met mijn gevoel dat ik sfeer miste in de eethoek. De wand in de woonkamer is donker grijs en het stopte bij de aanbouw. Ik heb er voor gekozen om deze donkere kleur helemaal door te trekken waardoor dat al meteen een warmere sfeer gaf aan de ruimte. De wallfelts hebben we voor het verven er af gehaald en ik wilde heel graag een pronkstuk ervoor in de plaats. We hebben gekozen voor een prachtig ovaal mosschilderij van Moswens met een stoere stalen rand.

Stoelen

De groene stoelen hadden we nog niet zo lang en zaten prima, maar ik vond ze niet meer passen in het geheel van ons interieur. Vanwege het slanke model vielen ze ook een beetje weg in de grote ruimte en bij de grote ronde tafel (150cm diameter). Op zoek naar nieuwe stoelen dus! Ik had wel meteen in mijn hoofd dat dit zwart witte stoelen moesten zijn. 

Nadat ik contact met Kick heb gehad bleek dat ze een groot aantal nieuwe stoelen in de collectie zouden krijgen. Na een tijdje daarop gewacht te hebben kon ik kiezen uit een paar prachtig nieuwe exemplaren. 

Lex

Ik heb gekozen voor de stoel Lex in, je raad het al, wit. Het is niet wit wit, meer off white, wat heel natuurlijk oogt in het geheel. Zie de bovenstaande foto's, deze heb ik expres aan verschillende hoeken van de tafel genomen, in elk licht zien ze er weer anders uit. In het daglicht is het duidelijk wit, zit het meer in de schaduw dan neigt het meer naar beige. 

Ze hebben een prachtige grove textuur stof, hoge rugleuning en fijne armleuningen. Het frame is zwart staal wat het juist weer lekker stoer maakt.

De zitting is lekker dik van stof en deze stoelen zijn uitermate geschikt om lekker lang na te tafelen. Ik weet zeker dat hier nog veel borrelavondjes gaan plaatsvinden ;)

De afmetingen van de stoel zijn: Breedte:58 cm, Diepte:60 cm, Hoogte:89 cm, Zithoogte:49 cm, Zitdiepte:47 cm, Hoogte Armleuning:65 cm.

Een geheel

Ik kan eerlijk zeggen dat ik nu zo blij ben met hoe het geheel er uit ziet. Het klopt allemaal! De sfeer, de grootte van de stoelen, het mosschilderij wat eruit springt op de wand, de grotere tafellamp. Het is allemaal beter in verhouding en ik ben super blij met het eindresultaat.

Wat vind jij als je foto's zo naast elkaar ziet? Laat het me weten in een reactie hieronder. 

Liefs,

Saar

 

Dit is een samenwerking

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.