DIY budget bloembakken

Het plan om twee olijfbomen in de voortuin te plaatsen leek een heel duur grapje te worden aangezien grote witte bloembakken al zo'n 300 euro per stuk kosten. Dit bracht mij op het idee om het zelf te maken. Lees hieronder hoe ik dit gedaan heb!

Beschrijving

Ze zijn gemaakt van opsluit bandjes (lekker goedkoop!) welke ik aan elkaar heb gekit met Bison Polymax. Dit voor de stevigheid en om het waterdicht te maken. NB: Je kunt ook betonblokken gebruiken, deze zijn wel een stukje duurder. 

Daarna heb ik ze 2x in de universele primer van Weber gezet. Dit is echt belangrijk om een goede hechtlaag te hebben voor de stuc. Ik heb gebruik gemaakt van de decoratieve buitenstuc, ook van Weber. Deze meng je met water tot een massa en breng je aan met een spatel. Je hebt echt een goede laag nodig om alles zo egaal mogelijk te maken.
Nadat de buitenkant droog is kan je ze opschuren voor een nog gladder resultaat. Ik heb voor 2 bakken van 120x120x50 2 emmers van 20liter  stuc gebruikt.

Schilderen

Het eind effect zag er al lekker industrieel uit, maar ik wilde graag een Mediterraanse sfeer voor de olijfbomen en heb ik ervoor gekozen om ze wit te maken. Na 8 weken drogen kun je ze schilderen. Dit deed ik met primer en 2 lagen matte muurverf van Sikkens (IQ Mat). Zo zijn ze extra goed beschermd tegen de weersomstandigheden. 

Kosten

Uiteindelijk ben ik er heel wat uurtjes aan kwijt geweest, maar des te trotser op het gave eindresultaat! De totale kosten die ik heb gemaakt zijn ongeveer €120 voor de 2 bakken. Scheelt aanzienlijk met als je ze moet kopen.

De olijfbomen komen van Olijfboompie en zijn 100 jaar oude bomen met ruwe knoestige stam. Ze zijn winterhard en staan in de volle grond, dus geen last van natte wortels, hier houden ze van.  Deze bomen waren €380 per stuk. Natuurlijk kun je ze een stuk kleiner en goedkoper krijgen, maar ik wilde graag al meteen een mooie boom hebben staan. Zo ziet de voortuin er meteen mooi en af uit!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.