Ervaring met de robotstofzuiger RCV5 van Kärcher

Sinds kort hebben wij een nieuwe hulp in de huishouding. Namelijk een robot stofzuiger van Kärcher. Ik was superblij toen ik de vraag kreeg of ik deze wilde uit testen en mijn ervaringen wilde delen op dit blog. Na een aantal weken dat wij de pratende robotstofzuiger RCV 5 van Kärcher in gebruik hebben, heb ik een goed beeld van 'ozze Henk'. 

Installatie via de app

Na het downloaden van de Kärcher app maak je een account aan. De installatie van de robotstofzuiger was zo gepiept! Binnen no time kon Henk al beginnen aan zijn schoonmaak beurt. Via de app kun je gemakkelijk instellen welke ruimtes er schoongemaakt mogen worden, in welke grondigheid en of er gedweild moet worden. De app is heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Je kunt de app zelfs bedienen buitenshuis en online volgen. Je ziet wat de huidige status van het apparaat is en de huidige reinigingsvoortgang.

 

Slimme schoonmaakrobot

De kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat deze robot een aantal heel slimme functies heeft. Hij brengt heel zorgvuldig de schoon te maken ruimtes in kaart. Er worden rondslingerende dingen gedetecteerd zoals speelgoed, schoenen of kabels. Hier werkt hij met gemak omheen.

Wat mij in het bijzonder is opgevallen dat hij ook goed rondom tafel of stoelpoten heen zuigt. Er wordt met nauwkeurige precisie rondom de objecten heen bewogen. Zo worden echt alle kruimels (die vooral onder een tafel liggen) heel netjes opgezogen.

Ook heeft de robotstofzuiger valsensoren waardoor hij nooit van een trap zal afvallen. Ideaal wanneer je de bovenverdieping wilt laten zuigen en zelf beneden iets anders wil gaan doen. 

Wanneer er een kleed of mat gedetecteerd wordt begint de robot automatisch krachtiger te zuigen. Dit vind ik persoonlijk echt een hele fijne functie, omdat er toch altijd meer vuil in een mat of kleed zit en het op deze manier goed schoon wordt gezogen. 

Dweilfunctie

Naast de stofzuiger functie is er ook een optie om te laten dweilen of de combinatie van zuigen en dweilen. Er bevind zich een aparte watertank achteraan de robot. Deze kun je door los te klikken makkelijk vullen bij de kraan. 

Er zit een los accessoire bij met 2 dweildoeken waardoor je altijd een schone doek bij de hand hebt. Deze klik je gemakkelijk onder de watertank vast.

Ook hierbij kan je via de app instellen hoe grondig er gedweild moet worden en hoeveel water er afgegeven moet worden. 

Mijn eindoordeel

De robotstofzuiger aka Henk heeft mijn verwachtingen overtroffen. Hij maakt goed en grondig schoon, komt in alle hoekjes en neemt zijn tijd. Dat ook het kleed wordt meegenomen en hij met gemak onder de bank en kasten manoeuvreert is buitengewoon handig omdat je er zelf moeilijker komt. 

De dweilfunctie werkt ook erg goed en dat het kleed automatisch wordt overgeslagen vind ik een hele fijne bijkomstigheid. Zo hoef je er zelf echt niet meer bij in de buurt te zijn en weet je dat de robot precies doet wat er moet gebeuren.

Na een schoonmaakbeurt gaat Henk vanzelf naar het laadstation waar zijn batterij weer kan opladen.  Je kunt de stofopvang bak en de watertank makkelijk verwijderen en leeggooien. 

Al met al kan ik de RCV5 robotstofzuiger van Kärcher van harte aanbevelen. Zo hou jij ook tijd over voor leukere dingen ;) 

Dit is een samenwerking met Kärcher

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.