Sfeer in je keuken

Een keuken moet op de eerste plaats functioneel zijn. Maar hoe fijn is het als er ook gezelligheid en sfeer is op deze plek. Ik ben dol op koken en sta graag in de keuken, dus voor mij een must om er ook een fijne warme plek van te maken. 

Lichtplan

 

Goed licht is natuurlijk heel belangrijk tijdens het koken. Maar in de avond is het ook fijn om meer sfeerlicht te hebben. Zorg voor voldoende lampen die verdeeld zijn over de keuken. Maar installeer een dimmer of maak gebruik van smart lampen zodat je ze gemakkelijk kunt dimmen of een andere kleur geven. 

Aankleding

 

Heb je de ruimte op je werkblad? Laat dit dan zeker niet leeg. Maak setjes van 3,5 of 7 accessoires van verschillende hoogtes. Je kunt deze direct op het aanrecht blad zetten of ze in een mooie schaal samenstellen. Planten of een vaas met (droog)bloemen kan ook een hoop gezelligheid geven op het aanrecht.

Houten planken tegen de wand aan vind ik ook een heel mooi gezicht, in combinatie met een kaars bijvoorbeeld. Zo kun je er      's avonds meteen wat gezelligs van maken in je keuken. 

 

Zoals ik in het begin al vertelde hou ik ontzettend van koken. Maar styling is natuurlijk ook een grote hobby. Deze komen samen in de keuken. Ik hou er van om mooie beelden te maken met eten. En het natuurlijk daarna lekker op te eten.

Hopelijk heb je wat inspiratie kunnen opdoen na het zien van deze foto's. Heb je een tip of opmerking laat dan zeker even een reactie achter. Dat vind ik gezellig.

Liefs,
Saar


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marijke
7 maanden geleden

Hey Huis van Saar,
Mag ik jou vragen waar je die ontzettend mooie Visschub tegels weg hebt? Graag hoor ik van jou, met vriendelijke groet Marijke

Sarah
7 maanden geleden

Hoi Marijke,
De tegels zijn te koop bij Desing Tegels. Het zijn echte Marokkaanse tegels handgemaakt. Ze krijgen een keer in de zoveel maanden een bestelling binnen, dus het kan zijn dat je even moet wachten (duurde bij ons 12 weken).
Heel veel succes!

Miranda
6 maanden geleden

Hoi! Mag ik vragen welke kleur je keuken heeft? En waar je hem hebt gekocht?

Groeten Miranda

Sarah
6 maanden geleden

Hoi Miranda,
De keuken is zwart met anti fingerprint laag over de kastjes. We hebben hem laten ontwerpen en uiteindelijk gekocht bij Aswa keukens in Helmond. Echt een aanrader wat mij betreft!