5 tips om je slaapkamer gezelliger te maken

Je slaapkamer is toch wel de plek waar je je het meest ontspannen wilt voelen. En wat is er nu fijner dan in een heerlijk bed duiken met de beste lakens en dekens om je behaaglijk te laten voelen. 

Hieronder zie je al 3 voorbeelden van dezelfde kamer met steeds een ander uiterlijk. Onder de foto's deel ik mijn tips voor een fijne en mooie slaapkamer. 

De tips

 

  • Een fijn bed waar je goed op slaapt is natuurlijk de basis en het aller belangrijkste. Bespaar niet op een goed matras en een bijpassend kussen. Dit zorgt voor een fijne nachtrust, waardoor je fitter blijft en tevens goed is voor je humeur en je uiterlijk.
  • In beddengoed zit ontzettend veel verschil. Van een goedkoop katoenen lakentje tot de duurste linnen en zijde. Ik heb gekozen voor een 100% linnen dekbed set van CasaComodo. Linnen is warm in de winter en koel en luchtig in de zomer. Het is heerlijk slapen en ontzettend duurzaam.  Ook hebben we een set van 100% katoen van Moyha, dit is heel erg zacht, maar ook kwetsbaarder. Dus linnen is echt onze favoriet!
  • Plaids en sprei's maken de slaapkamer meteen een stuk gezelliger, dit is echt een aanwinst voor je slaapkamer. Ik ben (en mijn mannen ook) helemaal fan van Moyha. Een merk met prachtige natuurlijke producten. Alle sprei's, plaids en kussens op de foto zijn van Moyha (nonspon, echt een oprechte fan). 
  • Een bankje of sidetable aan het einde van je bed kan zorgen voor een geborgen gevoel en geeft ook meteen net dat stukje extra sfeer. Je kan hier mooi je kussens en plaids onder bewaren. Super handig dus!
  • Kleden op de grond zijn niet alleen fijn voor je voeten als je uit bed stapt, maar creëert ook direct een fijne warme sfeer. Zorg dat je kleed altijd je bed raakt zodat het verbinding maakt. 
  • Hang een groot kunstwerk op de muur of maak je eigen posterwall en wissel lekker af met beelden. Zo kan je steeds wat nieuws ophangen en de kamer weer een frisse wind geven. 
  • Speel met accessoires op je nachtkastje of op je hoofdbord als je deze hebt. Denk eraan dat je verschillende hoogtes en structuren gebruikt, daarmee maak je het interessant om naar te kijken. 
  • Gordijnen maken de kamer af, vergeet deze dus zeker niet. Met in betweens kan je ze overdag mooi dichthouden voor de sfeer maar verlies je nauwelijks daglicht. 

 

Vond je het interessant om te lezen? Heb je vragen, tips of opmerkingen? Laat dan een reactie achter, vind ik leuk.

 

Liefs,

Saar

Reactie plaatsen

Reacties

Nettie
9 maanden geleden

Ontzettend mooie slaapkamer de eerste foto. Waar heb je die mooie wandplaat vandaan?

Gr Nettie