5 tips voor je perfecte kersttafel

Wat is er nu leuker dan met de donkere dagen je tafel eens echt speciaal aan te kleden met je mooiste servies en decoratie. Ik vind dat echt heerlijk om te doen! Hoewel het misschien heel logisch klinkt voor mij ga ik je in deze blog toch hopelijk wat leerzame tips geven om er een echt feestje van te maken!  

Mijn tips

  • Maak gebruik van een mooi schoon tafelkleed of placemats die passen bij het servies. Eventueel kun je een loper leggen over het midden van de tafel. 
  • Het klinkt misschien heel logisch, maar zorg voor een mooi, rustig, zonder patroon en perfect servies (zonder chips of scheurtjes). Hiermee krijg je een fijn beeld om naar te kijken, zonder dat je wordt afgeleid. Zorg in ieder geval voor een groot en klein bord en eventueel wat kommetjes of bijpassende schaaltjes. Deze kun je stapelen. 
  • Gebruik mooi bestek en glaswerk allemaal van dezelfde lijn. Ook hiermee creëer je een rustig beeld voor de kijkers.
  • Rol of vouw je servetten leuk op, bind er een touwtje omheen met een takje eucalyptus zoals op de foto en leg het altijd bovenop het bord. Zo kunnen mensen als eerste het servet pakken en op schoot leggen. 
  • Maak de tafel gezellig d.m.v. kaarsen in verschillende hoogtes neer te zetten, kerstlampjes kun je draperen over de tafelloper, zet bloemetjes in een vaasje of leg de takjes op tafel neer. Zo maak je er een gezellig kerst tafel om uren aan te kunnen dineren. 

Ik heb gebruik gemaakt van de kleuren op tafel die ook terug komen in mijn huis. Het servies en de tafelloper is zwart, de kaarsen, servetten en placemats zijn in dezelfde natuurlijke linnen kleur. Samen met de houten tafel (en het zwarte onderstel), is het aangenaam om te zien, want hee het oog wil ook wat ;)

Waar heb ik het gekocht

De ronde tafel hebben we laten maken bij Table du Sud. Hij is 150cm diameter breed en heeft 3 slanke zwart metalen poten.

Het servies heb ik bij tuincentrum Coppelmans in Nuenen gehaald. Het is van Mica Decorations en moeilijk online te vinden. De tafelloper, placemats en kerstboom kaarsjes en de lichtslinger komen hier ook vandaan.

De servetten en kaarsen heb ik bij Jyskk gekocht. 

De kandelaars zijn van Zuss.nl

De zwarte serveerplank is van de Huizedop lijn bij Kruidvat vandaan (limited edition).

Het bestek hebben we al  heel erg lang.

De glazen zijn gekocht bij de Lidl. 

De kerstboom is een kunst Ceder van 150cm en heb ik besteld bij Livvlifestyle

 

Heb jij moeite met de kersttafel decoreren? Dan hoop ik dat je met deze tips vooruit kunt. Heb je vragen of opmerkingen laat gerust een berichtje achter. Vind ik gezellig!

Liefs,
Saar

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.