De 3 beste vloeren voor vloerverwarming

In onze woning was al vloerverwarming aanwezig toen we hier kwamen wonen. Bij de verbouwing hebben we deze laten doorleggen in de uitbouw. De convector put dicht laten maken en een hoge kwaliteit achter pui laten plaatsen. Over de vloer hebben we nog wel een tijd getwijfeld. Wat zou het beste passen bij onze stijl maar ook rekening houdende dat we nauwelijks warmte zouden verliezen van de vloerverwarming. En daarbij dat de convector put weg was en we alleen nog 2 radiatoren hebben aan de voorkant van het huis. Er is een hoop om over na te denken en bij stil te staan voor je de juiste keuze kunt maken. 

PVC

PVC is zoals ze mooi zeggen de hufter proof vloer die wel tegen een stootje kan. Je hebt het in allerlei soorten en maten, kleuren en vormen. Ook is de prijs van verschillende PVC heel breed, deze zit tussen de €40 en €70  per m2. Zo gezegd is er voor ieder wat wils. Een pvc vloer is heel dun en er hoeft geen onderlaag onder, het heeft een lage warmte weerstand en de warmte komt er gemakkelijk doorheen. Je bereikt hiermee dus heel snel een aangename temperatuur in huis en aan je voeten. 

Wij hebben gekozen voor een verlijmde PVC vloer, dit hebben we vooral gedaan vanwege het feit dat click PVC meer geluid maakt als je er overheen loopt. De verlijmde vloer is echt heel stil. De stenen vloer is eerst geëgaliseerd, waarna de pcv erop verlijmd kon worden. 

Gietvloer

Een gietvloer is zeker ideaal in combinatie met vloerverwarming, omdat hier geen naden inzitten geleid de warmte heel gemakkelijk over het oppervlakte. De warmte weerstand is ook net als bij PVC laag waardoor de vloer snel warm wordt. Het kan wel zijn dat bij dikkere vloeren het langer duurt voor het aan de oppervlakte aangenaam aan voelt. Een gietvloer is prachtig in combinatie met een strak of industrieel interieur. Radiatoren kunnen weg gelaten worden waardoor het geheel heel rustig oogt. 

De gietvloer is bij onze overweging afgevallen. De vloer kan namelijk gemakkelijk scheuren vertonen, wat wij niet mooi vinden. Vandaar dat dit niet onze keuze is geworden. 

Tegels

Stenen tegels zijn ook een perfecte combinatie met vloerverwarming. Vooral keramische tegels geleiden de warmte erg goed en houden de warmte ook lang vast. Wel moet je met tegels opletten dat er de juiste producten worden gebruikt zoals hittebestendige lijm en uitzetvoegen. Om schade aan je tegels te voorkomen zijn dit wel belangrijke punten om bij stil te staan.

Toen wij in dit huis kwamen wonen lagen er crème kleurige tegels op de vloer, deze waren op zijn zachts gezegd best lelijk. Wij hebben niet voor tegels gekozen omdat dit kortgezegd niet onze smaak is. Het komt kil over vind ik. Maar over smaak valt niet te twisten. 

Welke vloer kies jij?

Wij zijn ontzettend blij dat we hebben gekozen voor een duurdere PVC vloer. Vaak krijgen we de vraag of het parket is, wat natuurlijk echt een compliment is. Het is de Paddington Beige van Floorlife en we hebben het laten leggen door een parket & interieur zaak. Dat we de vloer hebben laten verlijmen is tevens echt een hele goede keus geweest.  De vloer geeft sfeer aan het huis, waarbij een stenen of gietvloer toch vaak wat kil kan overkomen. Met de rest van het interieur wat vrij neutraal is geven de houttinten toch een bepaalde warmte en gezellige sfeer. 

Ik ben benieuwd voor welke vloer jij zou kiezen en waarom? Heb je vragen of opmerkingen, laat dan zeker even een berichtje achter.

 

Liefs,

Saar

Reactie plaatsen

Reacties

Indra
10 maanden geleden

Hi Saar,

Super wat je met je huis hebt gedaan. Zeker je keukentegels vind ik geweldig. Zou je kunnen aangeven welke dit zijn?

Groetjes,

Indra